OM SUSTAINABLE FASHION WEEK

Clarion Hotel Grand Östersund, Destination Östersund, Me and Malloy, Norra Station och SMICE samarbetar för att arrangera Sustainable Fashion Week Östersund.

Syftet med Sustainable Fashion Week är att lyfta hållbarhet inom den svenska klädindustrin samt skapa en krosskulturell festlig vecka fylld med mode, konst, musik och mat i en härlig blandning.

Det är första året för den hållbara modeveckan, men förhoppningen är att bygga långsiktigt och skapa ett återkommande arrangemang. Eftersom det är första året är det många programpunkter/designers/initiativ/organisationer m.m. som inte ännu finns med, men med stort utrymme för att läggas till.

– Tanken med Sustainable Fashion Week är att lyfta lokala designers och aktörer inom hållbart mode bland annat genom workshops, utställningar och föredrag. I samband med Sustainable Fashion Week vill vi också väcka tankar och skapa diskussioner kring hållbart mode, säger Lisbet Mellgren, en av arrangörerna för Sustainable Fashion Week och grundare av eventföretaget Me and Malloy.

– Att det skapas nya event i vår stad är viktigt och något vi på Destination Östersund stöttar. Sustainable Fashion Week ligger helt rätt i tiden och med sitt tänk ser vi att detta kan bli ett återkommande och växande arrangemang som gynnar både boende, besökare och näringslivet. Säger Martin Sahlberg, Destinationschef för Destination Östersund.

– Intresset för hållbart mode är otroligt starkt i Östersund. Vi har under året arrangerat modeloppisar som har varit väldigt populära. Östersundsborna visar tydligt på att hållbart mode är något de brinner för, säger Nicki Eby, General Manager, Clarion Hotel Grand Östersund.

-Syftet, säger Manne Mosten, delägare av Norra Station, är att utveckla ett nytt årligt återkommande evenemang på Östersunds festivalscen som bidrar till Östersunds attraktion och utveckling. En festlig modevecka som presenterar nya trender inom mode, form & design och som med glädjens kraft bidrar till ökad medvetenhet inom hållbar textilkonsumtion.

-Mode är otroligt kul men vi vet också att det är hög tid att göra smartare val. Både för klimatets skull och för dem som arbetar med att tillverka våra kläder. Sustainable Fashion Week kommer att bli en vecka av njutning, fashion och skönt häng men också ett event som kan inspirera alla som vill vara med och bidra till en mer hållbar framtid! Så säger Maja Blomqvist, projektledare för SMICE – nätverk för hållbarhet, ett Interregprojekt som arbetar för att stärka hållbara idéer i Jämtland, Härjedalen och Trøndelag.

Eventen som sker under veckan är till största delen gratis och öppet för alla!

Välkomna till Sustainable Fashion Week!

ARRANGÖRER

PARTNERS

Är du intresserad av att samarbeta med Sustainable Fashion Week? Kontakta sustainablefashionosd@gmail.com för mer information