OM SUSTAINABLE FASHION WEEK

I år är det friluftslivets år. Och vad kan vara mer passande i Östersund än en Friluftsby på Jamtli för att lyfta fram hållbart mode. Sustainable Fashion Week som äger rum 11-17 Oktober 2021. Med årets tema friluftsliv arrangeras bytesgarderober, modevisningar, workshops, friluftsloppis, föreläsningar och friluftsaktiviteter som passar alla åldrar. 

Friluftsbyn lördag den 16e oktober blir veckans höjdpunkt där alla aktiviteter den dagen kommer ske på Jamtli Nationalmuseum. Det kommer bland annat anordnas friluftsloppis och föreläsningar med Luften Är Fri, Outdoor Buddies, Houdini. Flera lokala modeföretag såsom SQRTN, kända för deras “Great Norrland t-shirtar, kommer arrangera härliga aktiviteter såsom kasta återvunnen keps istället för att kasta hästsko. 

Med årets tema friluftsliv hoppas vi involvera alla Östersundare att engagera sig i hållbart mode. Genom ett brett utbud av evenemang vill vi ge skaparglädje, inspiration och pepp för att det ska kännas motiverande att ställa om ens konsumtionsbeteenden, berättar projektledare Lisbet Mellgren, en av projektledarna för Sustainable Fashion Week, en ideell förening hon driver tillsammans med Belinda Enryd Karlsson och Camilla Forsgren. 

Den hållbara modeveckan grundades av Norra Station och Clarion Hotel Grand Östersund med syfte att utmana konsumenter och modeindustrin att tänka om med syftet att främja en mer cirkulär framtid för branschen. 

-Vi ser framemot att skapa en helt cirkulär värld genom friluftsbyn med den efterlängtade marknadskänslan som jag tror inte bara Östersundare utan hela Sverige har längtat efter sedan mars förra året, berättar projektledare Belinda Enryd Karlsson.

I och med rådande samhällssituation hålls de flesta evenemang utomhus, med evenemang utspridda över fler öppna ytor och erbjuder även möjlighet att delta digitalt på föreläsningar och workshops. 

Delta i Sustainable Fashion Week 2021

Vill du vara med och delta? Just nu söker vi såväl volontärer, loppisutställare och sponsorer. Maila sustainablefashionosd@gmail.com så hör vi av oss!

Välkomna till Sustainable Fashion Week!

ARRANGÖRER

Är du intresserad av att samarbeta med Sustainable Fashion Week? Kontakta sustainablefashionosd@gmail.com för mer information