OM SUSTAINABLE FASHION WEEK

Med bytesgarderob, marknader, modevisningar, loppisar och Fashion Talks förvandlas Östersund till ett centrum för hållbart mode för tredje året i rad. Johanna Nilsson, Houdini, SQRTN, Stitch n’ Stones, Brukat och Alexandra Lundberg är bara några av namnen som representerats under Sustainable Fashion Week.

Sustainable Fashion Week 2021 kommer äga rum 11-17 oktober i Östersund med fokus på temat Outdoor. Veckan syftar till att utmana konsumenter och modeindustrin att tänka om med syftet att främja en mer cirkulär industri med fokus på tre ord: reduce, reuse, recycle. 

Vi vill bjuda in till en vecka där ni kan lära er om hållbart mode genom ett aktivt deltagande, berättar Lisbet Mellgren, en av projektledarna för Sustainable Fashion Week.

Sustainable Fashion Week arrangerades för första gången 2019 och lockade över 2 000 deltagare. Modeveckan uppmärksammades i såväl TV som radio, tidning, bloggar och sociala medier bland stora influencers. Arrangörerna har år 2020 bildat en ideell förening med grundarna Norra Station,Clarion, Destination Östersund och Me and Malloy.

Välkomna till Sustainable Fashion Week!

ARRANGÖRER

Är du intresserad av att samarbeta med Sustainable Fashion Week? Kontakta sustainablefashionosd@gmail.com för mer information