OM SUSTAINABLE FASHION WEEK

Med bytesgarderob, marknader, modevisningar, loppisar och Fashion Talks förvandlas Östersund till ett centrum för hållbart mode för andra året i rad. Johanna Nilsson, Houdini, SQRTN, Stitch n’ Stones, Brukat och Alexandra Lundberg är bara några av namnen som representeras under Sustainable Fashion Week den 5-11 oktober 2020.

Veckan syftar till att utmana konsumenter och modeindustrin att tänka om med syftet att främja en mer cirkulär industri med fokus på tre ord: reduce, reuse, recycle. 

Sustainable Fashion Week är helt rätt i tiden och jag ser i mitt jobb att intresset för det hållbara bara växer och växer i vårt län, berättar Malin Sundqvist, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan. 

I år tänker arrangörerna nytt i och med rådande samhällssituation med många evenemang utomhus, med evenemang utspridda över fler öppna ytor och erbjuder även möjlighet att delta digitalt. 

Modeveckan kommer äga rum över hela stadskärnan. Vi vill bjuda in alla Östersundare att involvera sig och engagera sig i hållbart mode genom ett aktivt deltagande, berättar Lisbet Mellgren, en av projektledarna för Sustainable Fashion Week.

Sustainable Fashion Week arrangerades för första gången förra året och lockade över 2 000 deltagare. Modeveckan uppmärksammades i såväl TV som radio, tidning, bloggar och sociala medier bland stora influencers. Arrangörerna har i år bildat en ideell förening grundarna Norra Station,Clarion, Destination Östersund, Me and Malloy samt spons från Studieförbundet Vuxenskolan m fl.  

Vårt mål är att bidra till medvetenhet och att fler tänker hållbart samtidigt som vi stärker Östersund med ett innovativt evenemang, berättar Manne Mosten, grundare av Norra Station och arrangör av modeveckan.

Välkomna till Sustainable Fashion Week!

ARRANGÖRER

Är du intresserad av att samarbeta med Sustainable Fashion Week? Kontakta sustainablefashionosd@gmail.com för mer information